Orelletes

S’acosta l’hivern, i amb ell tot de records entranyables que em remouen coses per dins….la boira emblanquinant i desdibuixant els contorns del carrer, l’olor del foc de la caldera….i a principis de desembre la Festa Major…(a les meves terres la festa major es fa en temps en els que no hi ha tanta feina)…i per Festa Major es cuina més (més elaborat vull dir) per menjar més i millor, la gent es muda i somriu i té ganes d’anar a ballar…i al meu poble es fan orelletes. Unes coques molt primes amb gust d’anís i de sucre que són delicioses.

I ara, lluny dels orígens, amb tot de records amuntegats a la pell, amb la tornada imminent per celebrar, de nou, la Festa Major…us presento la recepta de les orelletes…..

Per fer-ne unes 60 aproximadament necessitem  1 Kg de farina, 4 ous, 200g de sucre,  1 polsim de sal, 250 ml d’aigua, 25g de matafaluga, 25 g de coriandre, 125 ml d’oli, 1 copeta d’anís i ratlladura de pell de llimona.

Primer fem una infusió de la matafaluga i el coriandre amb l’aigua (ho deixem bullir un parell de minuts) , ho colem i ho deixem refredar. Reservem per més endavant.

Mesclem els ous amb el sucre, l’aigua d’infusió, l’anís, la ratlladura de llimona, l’oli i la sal en un recipient adequat per contenir tota la mescla.

Un cop tenim una mescla ben homogènia, hi anem afegint la farina a poc a poc i treballem la massa fins que ens queda una pasta suau i esponjosa. La deixem reposar uns minuts i després es fem boles d’uns 30 grams cadascuna.

Posem oli abundant en una paella grossa i preescalfem.

Mentrestant (jo sempre em busco un ajudant per gestionar-ho millor tot plegat) agafem cada bola i la suquem d’oli, per poder treballar-la millor, la posem sobre el marbre de la cuina i l’aplanem fins a l’infinit amb l’ajuda d’un corró o d’una ampolla de vidre. (M’explico….s’ha d’aplanar el màxim possible, la massa es treballa molt bé i es pot aplanar fins que queda gairebé transparent).

Un cop plana la massa i calent l’oli, agafar la massa amb molt de compte de que no es plegui sobre si mateixa (en té una certa tendència) i estendre-la en la paella d’oli. Fregir-la per les dues bandes i retirar quan estigui rossa (no massa) per posar-la sobre paper absorbent o sobre un drap. Ensucrar i deixar refredar.

Al cap de poca estona ja podreu gaudir, de valent, d’aquesta meravella….Que us vingui molt de gust!

Deixa un comentari

Les receptes del Biel

La cuina del més petit de la casa....

Mançanes (i no pomes)

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Celler-Adocse

Festes i fires de Catalunya, receptes de cuina i molt més

Jocs de cuina

Receptes per llepar-se'n els dits

ENSUCRAT

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Delícies de llimona

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Al pot petit

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

La cuina de sempre

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

Quins fogons!

Cuina sense embuts

Destapant Cassoles

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tapa't de tapes

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

gaudintdelacuina

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula