El gran recapte: Combinat de mandonguilles de llegums

Mandonguilles

La Fundació Banc dels Aliments organitza aquesta cap de setmana la quarta edició del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, una iniciativa amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, que insta la ciutadania a donar aliments per a les persones més necessitades. Enguany l’objectiu és arribar a 1.400.000 quilos de queviures.

Aquesta iniciativa tindrà més de 700 punts presencials de recollida d’aliments ubicats en supermercats i mercats d’arreu de Catalunya. Aquest punts de recollida compten amb l’ajuda de 10.000 voluntaris que aportaran part del seu temps a la recollida.

Aquesta tarda, he anat amb el meu fill a comprar els aliments que demana el banc en la campanya d’aquest any (llegums, peix en conserva, oli…) i els hem anat a portar tots dos a un dels punts de recollida. Havent posat el meu granet de sorra en la campanya, us demano a vosaltres que, si no ho heu fet, ho aneu a fer i addiciono al carret de la compra una recepta divertida i senzilla amb alguns dels aliments que hem afegit al cistell de la compra.

El combinat de mandonguilles de llegums consta de dos tipus de mandonguilles diferents: Mandonguilles de cigrons i mandonguilles d’arròs i espinacs. La idea de combinar-les està basada en la necessitat d’ingerir els vuit aminoàcids essencials en un sol plat sense necessitat de comprar carn (Les proteïnes vegetals).

Per fer les mandonguilles de cigrons necessitem: 400 g de cigrons, 2 ous, 100 ml de llet, 1 dent d’all, 250 g de pa ratllat, 1 mica de sal.

Netegem els cigrons amb aigua i els escorrem bé. Els barregem amb els ous i la llet amb l’ajuda de la batedora, condimentant-los amb l’all i la sal. Un cop tenim una massa homogènia li anem afegint pa ratllat fins que tingui prou consistència per manipular-les com a mandonguilles. Els donem forma (jo els he donat forma de cor per fer-les una mica més divertides i per donar ànims a les persones que ho estan passant malament) i les fregim amb una mica d’oli i les posem sobre paper de cuina per a que absorbeixi l’excés d’oli.

Per les mandonguilles d’arròs necessitem: 50 g d’arròs, un ou, farina, sal, una mica de pa ratllat i espinacs (uns 100 g).

Bullir l’arròs en aigua salada. A part, coure els espinacs en una paella. Quan l’arròs està cuit posar-lo a la batedora, barrejar-hi els espinacs i l’ou i triturar. Si la massa no té massa consistència afegir una mica de pa ratllat per poder manipular-la. Donar-los forma i fregir en oli. Posar-les sobre paper de cuina per a que absorbeixi l’excés d’oli.

Les podeu acompanyar amb una simple salsa de tomàquet, amb una samfaina, amb una salsa de verdures o amb una simple amanida i podreu gaudir d’un plat completíssim.

Us deixo el link de blogs contra la fam per si voleu informárvos-en. Salut per tothom!

Anuncis

4 comentaris (+add yours?)

  1. MERCÈ-destapant cassoles
    nov. 30, 2012 @ 21:58:43

    Quina bona recepta!, original, divertida, alimentosa… molt bona tria per a la causa. Si em permets…TE L’AGAFO!, esperem que demà s’assoleixin els objectius de la Gran Recapta amb escreix!

    Resposta

  2. puri cervera
    des. 04, 2012 @ 22:15:19

    Hola bonica! una amiga fa uns dies que em va donar una idea per sustituir el pa ratllat de les mandonguilles, ella utilitza “salvado de avena”, diu que les deixa més esponjoses, te fibra i es més saludable, ho tinc que provar, ho fare amb les teves de sigrons a veure que pasa. La cuina m’agrada molt, si et faig comentaris em sembla que no acabare mai…

    Resposta

    • gaudintdelacuina
      des. 05, 2012 @ 04:44:14

      ostres!Doncs és molt bona idea! Jo utilitzo el salvado d’avena per espessos la crema de carxofes, però no havia pensat d’utilitzar-lo en les mandonguilles 🙂 M’ho apunta! Petonarros!!

      Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Les receptes del Biel

La cuina del més petit de la casa....

Mançanes (i no pomes)

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Celler-Adocse

Festes i fires de Catalunya, receptes de cuina i molt més

Jocs de cuina

Receptes per llepar-se'n els dits

ENSUCRAT

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Delícies de llimona

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Al pot petit

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

La cuina de sempre

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

Quins fogons!

Cuina sense embuts

Destapant Cassoles

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tapa't de tapes

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Exploradorceleste's Blog

El resultado de las exploraciones celestes

gaudintdelacuina

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

%d bloggers like this: