Sóc més de salat que de dolç…..però ara que arriba el Nadal i que tot fa olor d’alegria i bons propòsits, sembla que el dolç acompanya més.
Volia provar de fer turrons, però al final m’he decantat per fer uns bombons, tipus Ferrero Rocher, casolans.
Ingredients:
– Avellanes senceres (tantes com bombons vulguem fer)
– Avellanes triturades
– Neules (un parell)
– Xocolata per fondre
– Nocilla o Nutela
– 2 o 3 cullerades de llet
Untem cadascuna de les avellanes senceres amb una mica de nocilla, fins cobrir-ne tota la superfície.
Triturem les neules fins convertir-les en una pols fina i arrebossem les avellanes untades de nocilla amb la pols de neula. (Per fer 15 bombons, he utilitzat 2 neules)
Les deixem a la nevera per a que es mantinguin fredes mentre anem preparant la resta.
Fonem la xocolata amb un parell o 3 de cullerades de llet al bany maria.
Hi mesclem les avellanes que hem triturat prèviament (no massa triturades per a que es mantingui la textura) i la deixem refredar per a que li augmenti una mica la consistència.
Agafem les avellanes arrebossades que tenim guardades a la nevera i les cobrim amb la xocolata que tenim fosa i freda. (L’operació és una mica complicada…a falta d’estris adequats, la cuina i les mans realment queden bruts de pel·lícula).
Jo he posat el preparat dins d’un farcellet de paper d’alumini, però suposo que al mercat hi deuen haver infinitat de motlles i motllets que poden anar molt millor.
Deixar al congelador durant un parell d’hores.
Un cop passat el temps de refredament la xocolata ha recuperat la seva consistència inicial i el bombó ja es pot donar per acabat.
Bon profit!
Administrador
febr. 24, 2015 @ 11:46:31
Reblogged this on Celler-Adocse.
M'agradaM'agrada