Bombons casolans

DSC_0693

Sóc més de salat que de dolç…..però ara que arriba el Nadal i que tot fa olor d’alegria i bons propòsits, sembla que el dolç acompanya més.

Volia provar de fer turrons, però al final m’he decantat per fer uns bombons, tipus Ferrero Rocher, casolans.

Ingredients:

– Avellanes senceres (tantes com bombons vulguem fer)

– Avellanes triturades

– Neules (un parell)

– Xocolata per fondre

– Nocilla o Nutela

– 2 o 3 cullerades de llet

Untem cadascuna de les avellanes senceres amb una mica de nocilla, fins cobrir-ne tota la superfície.

Triturem les neules fins convertir-les en una pols fina i arrebossem les avellanes untades de nocilla amb la pols de neula. (Per fer 15 bombons, he utilitzat 2 neules)

Les deixem a la nevera per a que es mantinguin fredes mentre anem preparant la resta.

Fonem la xocolata amb un parell o 3 de cullerades de llet al bany maria.

Hi mesclem les avellanes que hem triturat prèviament (no massa triturades per a que es mantingui la textura) i la deixem refredar per a que li augmenti una mica la consistència.

Agafem les avellanes arrebossades que tenim guardades a la nevera i les cobrim amb la xocolata que tenim fosa i freda. (L’operació és una mica complicada…a falta d’estris adequats, la cuina i les mans realment queden bruts de pel·lícula).

Jo he posat el preparat dins d’un farcellet de paper d’alumini, però suposo que al mercat hi deuen haver infinitat de motlles i motllets que poden anar molt millor.

Deixar al congelador durant un parell d’hores.

Un cop passat el temps de refredament la xocolata ha recuperat la seva consistència inicial i el bombó ja es pot donar per acabat.

Bon profit!

Metode

Advertisements

1 comentari (+add yours?)

  1. Administrador
    febr. 24, 2015 @ 11:46:31

    Reblogged this on Celler-Adocse.

    Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Les receptes del Biel

La cuina del més petit de la casa....

Mançanes (i no pomes)

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Celler-Adocse

Festes i fires de Catalunya, receptes de cuina i molt més

Jocs de cuina

Receptes per llepar-se'n els dits

ENSUCRAT

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Delícies de llimona

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Al pot petit

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

La cuina de sempre

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

Quins fogons!

Cuina sense embuts

Destapant Cassoles

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tapa't de tapes

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Exploradorceleste's Blog

El resultado de las exploraciones celestes

gaudintdelacuina

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

%d bloggers like this: