Llamàntol gratinat

LlamantolGratinat

Els ingredients per a dues persones:

– 1 Llamàntol

– 6 gambes (jo les he utilitzat congelades)

– 1/2 ceba

– una copa de vi

– Farina

– Llet

– Pa ratllat

Comencem amb la preparació del llamàntol,

Partim el llamàntol, de viu en viu, per la meitat, des del cap fins a la cua. El bullim durant 8 minuts en aigua salada. Extraiem de la closca tota la carn i reservem la closca buida per més endavant.

En una paella amb una mica d’oli, sofregim una mica de ceba, picada ben petita, a foc molt lent. Un cop la ceba estigui daurada hi afegim la carn del llamàntol esmicolada i la carn de les gambes (que hem pelat prèviament mentre encara eren crues) també esmicolada. Ho daurem tot plegat, mentre anem remenant. Afegim la copeta de vi i deixem que faci xup-xup i que la mescla se’l vagi bevent a poc a poc. Un cop ja no queda pràcticament gens de vi, rectifiquem de sal i hi afegim farina (unes tres o quatre cullerades soperes) i remenem fins haver homogeneïtzat la mescla que ha agafat bastant consistència.

Un cop la mescla és homogènia, comencem a afegir-hi llet, a poc a poc, i sense deixar de remenar per tal de que la mescla homogènia vagi perdent consistència i vagi agafant la textura que volem (la d’una beixamel).

Farcim les closques de llamàntol amb la massa que acabem de preparar. Espolsem la superfície de la preparació amb una mica de pa ratllat i ho posem al forn a gratinar.

Només em queda per dir que llàstima que sigui tan car….. 😀

Bon profit!

Anuncis

1 comentari (+add yours?)

  1. Administrador
    gen. 23, 2014 @ 08:53:59

    Reblogged this on Celler-Adocse.

    Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Les receptes del Biel

La cuina del més petit de la casa....

Mançanes (i no pomes)

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Celler-Adocse

Festes i fires de Catalunya, receptes de cuina i molt més

Jocs de cuina

Receptes per llepar-se'n els dits

ENSUCRAT

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Delícies de llimona

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Al pot petit

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

La cuina de sempre

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

Quins fogons!

Cuina sense embuts

Destapant Cassoles

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tapa't de tapes

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Exploradorceleste's Blog

El resultado de las exploraciones celestes

gaudintdelacuina

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

%d bloggers like this: