Salmó gratinat amb mussolina de mostassa

Salmó amb muselina 1

Avui he comprat salmó i m’ha vingut de gust amorosir-lo amb mostassa, pel que he acabat decidint preparar-lo a la planxa i gratinat amb una mussolina de mostassa. La mussolina és una tela fina i transparent, originària de Mossul (Iraq) que li deixa el nom a qualsevol salsa de xocolata, creïlles o altres ingredients  convertits en un puré molt fi i suau. Sempre havia sentit muselina però he confirmat amb el DIEC que en català correcte es diu mussolina.

Un cop dit això, he de fer una altra puntualització. De les dues opcions que he trobat per fer la mussolina, avui he decidit utilitzar la que requereix ous i la propera vegada, provaré la que porta nata enlloc d’ous. Diuen al meu poble que canviar no fa polls……

Per tant els ingredients que necessitem són:

Una suprema de salmó per cadascú. Un gra d’all. Oli. Sal i pebre per la part principal del plat.

Patates i cebes per l’acompanyament.

I un ou i una cullerada sopera de mostassa de Dijon (antiga) per la mussolina (En cas de voler-la fer sense ou, substituirem l’ou per nata per muntar).

Primer salpebrem les supremes de salmó i les marquem en una paella amb una mica d’oli i el gra d’all partit per la meitat. Reservem per més endavant.

Paral·lelament anem daurant la ceba en anelles i les patates tallades a làmines a foc molt lent.

Per preparar la mussolina, separem el rovell de la clara. Muntem la clara a punt de neu i la reservem. Emulsionem el rovell amb l’oli de marcar el salmó. Un cop emulsionat, barregem remenant suaument amb la clara muntada i i la cullerada de mostassa. (En cas de no voler utilitzar ou, muntem la nata, li afegim l’oli de marcar el salmó i hi barregem la cullerada de mostassa).

Posem el llit de patates i ceba a la safata del forn. Hi posem a sobre les supremes de salmó marcades i les recobrim amb la salsa que hem preparat.

Posem al forn a gratinar fins que estigui ros. I ja podem servir…

Bon profit!

Salmó amb muselina 2

4 comentaris (+add yours?)

  1. Mònica
    abr. 04, 2013 @ 13:50:57

    M’agrada molt la combinació!!! La provaré!!! Una abraçada

    M'agrada

    Respon

  2. Teresa
    abr. 09, 2013 @ 14:48:42

    L’última foto parla per si sola!!! quina pinta!!

    M'agrada

    Respon

  3. Laia
    abr. 29, 2013 @ 11:24:23

    Mmmmm! Aquesta me l’apunto!!!

    M'agrada

    Respon

  4. Trackback: Salmó gratinat amb mussolina de mostassa | Celler-Adocse

Deixa una resposta a Mònica Cancel·la la resposta

Les receptes del Biel

La cuina del més petit de la casa....

Mançanes (i no pomes)

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Celler-Adocse

Festes i fires de Catalunya, receptes de cuina i molt més

Jocs de cuina

Receptes per llepar-se'n els dits

ENSUCRAT

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Delícies de llimona

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Al pot petit

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

La cuina de sempre

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

Quins fogons!

Cuina sense embuts

Destapant Cassoles

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tapa't de tapes

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

gaudintdelacuina

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula