Paella

Paella

M’atreviria a dir que hi ha tantes receptes de paella com cuines. Tots tenim la nostra versió de la paella. N’hi ha que la fan de marisc, n’hi ha que la fan de carn, n’hi ha que la fan mixta (mar i muntanya), n’hi ha que prefereixen la recepta original de paella valenciana…..

A casa, a base d’anar experimentant, retocant, confirmant o refusant hipòtesis, hem arribat fins a aquesta recepta que és la que més ens agrada…de marisc, amb sípia, musclos (pocs i petits, de roca), cloïsses (grosses) i gambes…..Comencem?

Doncs lo dit, per una paella per dues persones, necessitem l’arròs (una tassa per cadascú), una sípia petita (amb la salsa), un grapat de musclos, un grapat de cloïsses, 4 gambes, una ceba petita, pebrot verd, 4 cullerades de tomàquet natural triturat, 1 litre de brou de peix. Addicionalment, a nosaltres ens agrada acompanyar el brou de peix amb uns quants crancs (quan n’és temporada).

Primer passem les gambes per la paella. Un cop cuites les retirem i les reservem per més endavant.

Posem la ceba picada (daus el més petits possible) a la paella a foc molt lent, fins que es torni transparent i rossa. En aquest punt hi afegim el pebrot tallat a quadres i ho deixem enrossir amb la ceba. Afegim la sípia neta i tallada a daus (la salsa la reservem per més endavant). Deixem que tot plegat faci xup-xup fins que la sípia sigui tova. Hi afegim el tomàquet triturat i ho deixem coure una mica més.

Quan el tomàquet és ros, hi afegim la salsa de la sípia (les sípies, a més de la bossa de tinta, tenen una altra bossa amb una salsa de color argila que dóna un sabor a mar boníssim als preparats on s’afegeix), li donem un parell de voltes i hi afegim les cloïsses i els musclos (Prèviament netejats i extretes les barbes i les protuberàncies diverses) vius, per a que s’obrin en la mateixa paella.

Un cop oberts els moluscs ja hi podem afegir l’arròs en sec. Remenem fins que els grans d’arròs siguin transparents i hi afegim el brou de peix (calent).

Rectifiquem de sal i deixem coure, a foc lent, fins que no quedi brou. A mig coure hi afegim les gambes a sobre. Si quan s’acaba el brou l’arròs encara no és cuit, hi haurem d’afegir una mica més de brou (no hauria de passar).

Un cop ho donem per fet, tanquem el foc i tapem la cassola amb un drap durant uns cinc minuts, per deixar reposar l’arròs.

Tot seguit, ja podem servir.

Bon profit!

Anuncis

1 comentari (+add yours?)

  1. Administrador
    abr. 21, 2014 @ 09:46:42

    Reblogged this on Celler-Adocse.

    Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Les receptes del Biel

La cuina del més petit de la casa....

Mançanes (i no pomes)

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Celler-Adocse

Festes i fires de Catalunya, receptes de cuina i molt més

Jocs de cuina

Receptes per llepar-se'n els dits

ENSUCRAT

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Delícies de llimona

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Al pot petit

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

La cuina de sempre

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

Quins fogons!

Cuina sense embuts

Destapant Cassoles

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tapa't de tapes

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Exploradorceleste's Blog

El resultado de las exploraciones celestes

gaudintdelacuina

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

%d bloggers like this: