Conill amb sípia i bolets

Conillamb sípia

Fa olor de bosc, de bolets, de pi….el nas fred, congelat (estic convençuda que hi tinc un termòmetre)…..l’aire, a la vegada que ens acaricia els cabells ens cristal·litza microfibres de gel a les galtes…sort que el sol, amb aquesta escalfor suau, potser feble, ens acarona i evita que les microfibres de gel arribin a materialitzar-se.

Fa olor de mar, de sal, de peix….de marisc….els peus s’ensorren i es fa difícil de caminar….les gavines s’escridassen…tenim sorra a tots els plecs del cos…el mar ens saluda constant…..

Se’m fa la boca aigua….menjaria peixet….ben tendre…..amb molt gust de mar…..no, no……prefereixo els bolets…..potser millor una carn….de bosc….conill, sí conill….hi ha un pèndul que em fa dubtar, no sé què prefereixo…..no vull renunciar a res….no puc renunciar a res….ja ho tinc! Faré un conill amb sípia i bolets (i perquè no tinc gambes……que si no?)

Necessitem mig conill, un parell de sípies petites brutes (amb les salses), un pot de variat de bolets (si en tenim de naturals, recollits de la muntanya….no hi ha color), una ceba mitjana, una copa de vi blanc, 4 alls tendres, sal i pebre.

Primer salpebrem el conill i el marquem a la cassola on farem el plat. Quan està daurat per les dues bandes, el reservem.

En el mateix oli de coure el conill daurem la ceba, tallada a daus el més petits possible i a foc el més lent possible.

Un cop daurada hi afegim les rodanxetes d’all tendre i la sípia neta i tallada a quadrats. Ho deixem coure a foc molt lent, que la sípia tregui l’aigua i que se la torni a beure…hi afegim els bolets, també tallats a trossos. Un cop la sípia tova, hi afegim la copa de vi, fins que redueixi pràcticament tot el seu volum. Hi afegim les salses de les sípies (la sípia, a part de tenir tinta, com els calamars, també té una bossa que conté una salsa de color argila, que dóna un sabor molt bo als guisats que la contenen), el conill que havíem reservat i aigua (si tenim brou millor) per cobrir la carn. Deixem fent xup-xup fins que s’acabi pràcticament tota l’aigua.

Bon profit!

Advertisements

1 comentari (+add yours?)

  1. marina
    des. 21, 2012 @ 07:24:50

    oh! No només és una recepta genial, segur que molt aromàtica, sinó que a més l’acompanya un text original i preciós!! Bones festes!

    Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Les receptes del Biel

La cuina del més petit de la casa....

Mançanes (i no pomes)

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Celler-Adocse

Festes i fires de Catalunya, receptes de cuina i molt més

Jocs de cuina

Receptes per llepar-se'n els dits

ENSUCRAT

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Delícies de llimona

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Al pot petit

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

La cuina de sempre

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

Quins fogons!

Cuina sense embuts

Destapant Cassoles

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Tapa't de tapes

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

Exploradorceleste's Blog

El resultado de las exploraciones celestes

gaudintdelacuina

embrutant-nos les mans, tastant tots els plats i.....compartint la taula

%d bloggers like this: